Betlehemezés és Háromkirályjárás a tájházban
Vízkereszt beköszöntével a tájházba betlehemesek érkeztek és a három királyok. Ünnepségünk már évek óta feleleveníti a karácsony körüli jeles napokhoz kapcsolódó népszokásokat, dramatikus játékokat.
Az okányi cserkészek ez alkalommal a Nagyszalontai betlehemest mutatták be. A Háromkirályjárás szereplői az idén is a hunyai és gyomaendrődi gyerekek voltak. A házszentelést Dr. Dénes Zoltán újirázi plébános végezte, megáldva a nagyszámú nézőközönséget is. Az ünnepség zárásaként Szujó Zsolt népzenész közreműködésével elénekeltük a „Szép kelet, szép nap” kezdetű vízkereszti éneket. A szereplő gyerekeknek fáradozásukat az idén kemencében sült kelt tésztával és meleg tejjel háláltuk meg.Elindult múzeumunk honlapja!
Múzeumunk a Reneszánsz év 2008. a Tájházak a közösségért pályázaton támogatást nyert a kiállítások fejlesztésére, valamint a múzeumpedagógiai programok kibővítésére.
A pályázat lehetővé tette a digitális nyilvántartás technikai eszközeinek a beszerzését, így a 2009. év végére múzeumunk teljes műtárgyállománya és dokumentumgyűjteménye a legmodernebb leltározási feltételeknek fog megfelelni.
A hátrányos helyzetű látogatók részére feliratozott, DVD hordozón közreadható tárlatvezető film készült, mely honlapunkon is megtekinthető.
A papíralapú tárlatvezető nyomdai költségeit is a pályázat finanszírozta, mely a kiállítások bemutatása mellett tájékoztat múzeumpedagógiai programjainkról. A tárlatvezető német és angol nyelvű összefoglalóval készült.
A pályázat tette lehetővé honlapunk elindítását, melyen kiállítóhelyünkről tájékoztatást tudunk nyújtani az interneten.
Nagy előrelépést jelentett a pályázati segítség a múzeumpedagógiai foglalkozások fejlesztésében, hiszen a mézeskalács-készítő és a csizmadia foglalkozás eszközei készültek el a támogatásból.<<  5 - 4 - 3 - 2 - 1